Powered by Smartsupp

Co je zlatý sirup: Sladká klenotnice vaší kuchyně

Co je zlatý sirup: Sladká klenotnice vaší kuchyně

Zlatý sirup - slovo, které může znít exoticky, ale co to vlastně je? Pokud jste narazili na zlatý sirup v receptu a jste zvědaví, co to znamená, nejste sami. Tato jantarově zlatá tekutina je specifický druh sladkého sirupu, který má své místo v kulinářském světě. Pojďme si prozkoumat, co zlatý sirup přesně je a jak jej můžete využít ve vaší kuchyni.

Co je zlatý sirup?

Zlatý sirup je sladká, jantarově zlatá tekutina s viskozitou podobnou medu. Oproti běžnému cukrovému sirupu je zlatý sirup mnohem sladší, díky obsahu volné glukózy a fruktózy. Tento sirup se vyrábí z cukrové třtiny nebo cukrové řepy procesem rafinace. Má původ v Anglii a byl poprvé vyroben firmou Abram Lyle & Sons v roce 1885.

K čemu se zlatý sirup využívá?

Především v anglické kuchyni je zlatý sirup populární. Původně sloužil jako náhražka medu nebo javorového sirupu. Dnes ho můžete použít k oslazení dezertů, kaší, lívanců, a palačinek. Zlatý sirup může dodat vašim pokrmům bohatou sladkou chuť a atraktivní jantarovou barvu.

V Německu existuje varianta zlatého sirupu zvaná Goldensaft a v Číně se podobný sirup používá jako náplň do tradičního koláčku zvaného Yue Ping nebo mooncake.

Kde se dá sehnat zlatý sirup?

I když zlatý sirup není běžný v české kuchyni, můžete ho najít v některých specializovaných obchodech nebo na internetu. Pokud jste na exotické pochoutky zvědaví, není nic jednoduššího, než si zlatý sirup pořídit a začít experimentovat v kuchyni.

Zlatý sirup je nejen sladkou lahůdkou, ale také kulinářským pokladem, který může obohatit vaše recepty. Přidejte trochu jantarového lesku do své kuchyně a objevte nové chuťové dimenze!


Klikněte a objevte DOPLŇKY STRAVY a VITAMÍNY

 

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

 Pokud vás zajímají další témata, tak neváhejte navštívit jednu z našich oblíbených kategorií čtenářů:

 

11111