Powered by Smartsupp

Jak správně upéct kachnu: Recepty, tipy a triky

Jak správně upéct kachnu: Recepty, tipy a triky

Upéct kachnu může být výzvou, ale s námi budete schopni připravit skvělý pokrm, který si užijete s rodinou a přáteli. V tomto článku se dozvíte, jak správně upéct kachnu, abyste dosáhli dokonalé chuti a šťavnatosti.

Recept na pečenou kachnu s medem a pomerančem

Suroviny:

  • 1 kachna (asi 2-2,5 kg)
  • 2 pomeranče
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Rozmarýn a tymián na dochucení
  • 500 g brambor
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 celerové stonky

Postup:

  1. Příprava kachny: Kachnu důkladně opláchněte a osušte papírovým ubrusem. Následně jí vnitřně i vně potřete solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem a tymiánem.

  2. Příprava náplně: Dovnitř kachny vložte oloupané a na kousky nakrájené pomeranče, celou cibuli a česnek rozdělený na stroužky. To vše posypte solí a pepřem.

  3. Medová glazura: V míse smíchejte med a olivový olej. Tuto směsí potřete kachnu ze všech stran.

  4. Příprava zeleniny: Brambory, mrkve, petržele a celer nakrájejte na menší kousky.

  5. Pečení: Kachnu dejte na pekáč s vysokými okraji a kolem ní rozprostřete nakrájenou zeleninu.

  6. Pečení: Celý pekáč přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1,5 - 2 hodiny. Poté odkryjte a dopečte ještě dalších 30 minut, dokud kachna není zlatě hnědá a křupavá.

  7. Podávání: Pečenou kachnu nakrájejte na plátky a podávejte s pečenou zeleninou a omáčkou z pečení.

Odpovědi na časté dotazy:

Jak dlouho péct kachnu? Kachnu obvykle pečeme asi 1,5 - 2 hodiny při teplotě 180 °C. Poté ji ještě dopečeme bez alobalu asi 30 minut, dokud není kůže křupavá.

Můžu použít jinou náplň pro kachnu? Ano, můžete experimentovat s různými náplněmi, jako jsou jablka, hrušky nebo sušené meruňky. Důležité je, aby náplň dodala kachně chutnou a aromatickou příchuť.

Jaký je nejlepší způsob, jak zkontrolovat, zda je kachna hotová? Nejlepší způsob, jak zkontrolovat hotovost kachny, je využít teploměr na maso. Teplota uvnitř kachny by měla dosáhnout 75-80 °C.

S tímto receptem a odpověďmi na časté dotazy byste měli být připraveni na pečení kachny, která potěší vaše chuťové buňky a udělá radost celé rodině. Buďte kreativní a vychutnejte si tento lahodný pokrm!

Pečená kachna bez práce


Klikněte a objevte JÍDLO A NÁPOJE

 

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

 Pokud vás zajímají další témata, tak neváhejte navštívit jednu z našich oblíbených kategorií čtenářů:

 

11111