Powered by Smartsupp

Jak zavařit kozí rohy: Tajemství pikantního pokrmu

Jak zavařit kozí rohy: Tajemství pikantního pokrmu

Zavařování kozích rohů, tedy feferonek, může být skvělým způsobem, jak si uchovat jejich pikantní chuť po celý rok. Tento článek vás provede procesem, jak snadno a rychle zavařit kozí rohy doma.

Jak zavařit kozí rohy: Recept krok za krokem

Co budete potřebovat:

  • Kozí rohy (feferonky)
  • 1 litr čisté vody
  • 250 ml octa
  • 2 lžičky soli
  • 5 kuliček barevného pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 bobkový list

Postup:

Krok 1: Omyjte kozí rohy a vložte je do mísy. Zalijte je vroucí vodou, zakryjte pokličkou nebo talířem a nechte je namočené po dobu 15 minut.

Krok 2: Během namáčení připravte nálev. Nalijte 1 litr vody do hrnce, přidejte sůl a všechny koření. Vařte je společně po dobu 5 až 10 minut a nakonec přilijte ocet. Nechte nálev vychladnout a můžete ho buď scedit nebo ponechat koření pro větší aroma.

Krok 3: Sceděné kozí rohy rozdělte do čistých zavařovacích sklenic.

Krok 4: Zalijte kozí rohy zchladlým nálevem. Uzavřete sklenice padnoucími víčky.

Krok 5: Naskládejte uzavřené sklenice do velkého hrnce na zavařování. Zalijte je vodou a sterilujte je zvolna po dobu 20 minut.

Krok 6: Po sterilizaci obraťte sklenice dnem vzhůru a nechte je chladnout asi 15 minut.

Jak použít zavařené kozí rohy:

Zavařené kozí rohy jsou výborným doplňkem mnoha pokrmů. Můžete je servírovat jako přílohu ke sýrům, přidat je do guláše, směsí masa nebo použít při přípravě omáček a pomazánek.

Často hledané dotazy o zavařených kozích rohů:

Dotaz 1: Jak dlouho vydrží zavařené kozí rohy?

Odpověď: Zavařené kozí rohy mohou vydržet až 1 rok, pokud jsou správně skladovány v chladném a suchém prostředí.

 

Dotaz 2: Jak udělat zavařené kozí rohy méně pálivé?

Odpověď: Pokud chcete zavařené kozí rohy méně pálivé, můžete odstranit semínka a bílá plátky zevnitř papričky, nebo použít méně pikantní odrůdu feferonky. Podívejte se také na článek, jak zavařit feferonky.

 

Dotaz 3: Jak skladovat zavařené kozí rohy?

Odpověď: Zavařené kozí rohy skladujte v temném a chladném prostoru, ideálně při teplotě kolem 15°C. Po otevření sklenice uchovávejte v lednici.

S tímto jednoduchým receptem a tipy na skladování můžete vytvořit vlastní zavařené kozí rohy, které vám budou sloužit po celý rok. Buďte kreativní a přidejte pálivost do svých jídel!

Kozí rohy, jak je zavařit.


Klikněte a objevte JÍDLO A NÁPOJE

 

 Podívejte se na další články o zavařování jako - Jak zavařit třešněJak zavařit červenou řepuJak zavařit cuketuJak zavařit meruňkyJak zavařit feferonkyJak zavařit angreštJak zavařit kozí rohyJak zavařit brusinkyJak zavařit mrkevJak zavařit hrášekJak zavařit houbyJak zavařit jablkaJak zavařit jahodyJak zavařit broskveJak zavařit borůvkyJak zavařit lečoJak zavařit okurkyJak zavařit švestkyJak zavařit masoJak zavařit moštJak zavařit rajčataJak zavařit hrušky

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

 Pokud vás zajímají další témata, tak neváhejte navštívit jednu z našich oblíbených kategorií čtenářů:

 

11111