Powered by Smartsupp

Jak naložit krkovici na gril: Recepty a tipy

Jak naložit krkovici na gril: Recepty a tipy pro perfektní grilované maso

Grilování je oblíbeným letním rituálem a krkovička je jedním z nejchutnějších kousků masa, které můžete na grilu připravit. Tento článek vám přinese podrobný návod na to, jak naložit krkovici na gril tak, aby byla šťavnatá, aromatická a plná chuti. Není třeba bát se, pokud jste začátečníkem v grilování – s našimi recepty a tipy se stane grilování krkovice hračkou.

Recept na grilovanou krkovici s marinádou

Ingredience:

  • 800 g krkovice (ve dvou kusech)
  • 4 stroužky česneku (oloupané a nasekané)
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku červeného vína
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/4 lžičky mletého kmínu

Postup:

  1. Připravte marinádu: V míse smíchejte olivový olej, česnek, červené víno, citronovou šťávu a všechny koření. Důkladně promíchejte.

  2. Marinování: Krkovici vložte do velkého zipovacího sáčku nebo do misky s poklicí. Marinádu nalijte přes maso a ujistěte se, že je maso v marinádě kompletně ponořené. Zakryjte a dejte do lednice na alespoň 4 hodiny, ideálně však přes noc.

  3. Příprava grilu: Gril předehřejte na střední vysokou teplotu (asi 180-200 °C). Rozpálíte-li dřevěné uhlíky, počkejte, až tlející uhlíky dostanou bílý povlak.

  4. Grilování: Krkovici položte na gril a začněte grilovat. Na každé straně grilujte asi 5-7 minut, nebo dokud maso nedosáhne požadovaného stupně propečení. Doporučujeme použít teploměr na maso, abyste měli jistotu, že je krkovice grilovaná na správnou teplotu. Pro medium by měla dosáhnout 63 °C.

  5. Odpočinek a krájení: Po grilování nechte maso odpočinout asi 5 minut, aby se šťáva rovnoměrně rozložila. Poté krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte.

Časté dotazy o grilování krkovice:

Jak dlouho by měla krkovice marinovat? Ideálně by krkovice měla marinovat nejméně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. Díky dlouhému marinování bude maso mnohem chutnější.

Jakou teplotu grilování použít? Pro grilování krkovice doporučujeme střední vysokou teplotu (180-200 °C).

Jak dlouho grilovat krkovici na každé straně? Grilujte krkovici asi 5-7 minut na každé straně, nebo dokud nedosáhne požadovaného stupně propečení.

Nyní máte všechny informace potřebné k tomu, abyste si mohli vychutnat dokonalou grilovanou krkovici. S tímto receptem a tipy na grilování se stanete grilovacím mistrem a budete hosty ohromovat svými dovednostmi na grilu. Pamatujte, že grilování je také o zábavě, takže si ho užijte a experimentujte s různými druhy marinád a koření, abyste našli svůj oblíbený recept na grilovanou krkovici.

Vepřová krkovice v omáčce z jedné pánve


Klikněte a objevte JÍDLO A NÁPOJE

 

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

 Pokud vás zajímají další témata, tak neváhejte navštívit jednu z našich oblíbených kategorií čtenářů:

 

11111