Jak naložit krkovici na gril: Recepty a tipy
Jak naložit krkovici na gril: Recepty a tipy pro perfektní grilované maso
Grilování je oblíbeným letním rituálem a krkovička je jedním z nejchutnějších kousků masa, které můžete na grilu připravit. Tento článek vám přinese podrobný návod na to, jak naložit krkovici na gril tak, aby byla šťavnatá, aromatická a plná chuti. Není třeba bát se, pokud jste začátečníkem v grilování – s našimi recepty a tipy se stane grilování krkovice hračkou.
Recept na grilovanou krkovici s marinádou
Ingredience:
- 800 g krkovice (ve dvou kusech)
- 4 stroužky česneku (oloupané a nasekané)
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku červeného vína
- Šťáva z jednoho citronu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1/4 lžičky mletého kmínu
Postup:
-
Připravte marinádu: V míse smíchejte olivový olej, česnek, červené víno, citronovou šťávu a všechny koření. Důkladně promíchejte.
-
Marinování: Krkovici vložte do velkého zipovacího sáčku nebo do misky s poklicí. Marinádu nalijte přes maso a ujistěte se, že je maso v marinádě kompletně ponořené. Zakryjte a dejte do lednice na alespoň 4 hodiny, ideálně však přes noc.
-
Příprava grilu: Gril předehřejte na střední vysokou teplotu (asi 180-200 °C). Rozpálíte-li dřevěné uhlíky, počkejte, až tlející uhlíky dostanou bílý povlak.
-
Grilování: Krkovici položte na gril a začněte grilovat. Na každé straně grilujte asi 5-7 minut, nebo dokud maso nedosáhne požadovaného stupně propečení. Doporučujeme použít teploměr na maso, abyste měli jistotu, že je krkovice grilovaná na správnou teplotu. Pro medium by měla dosáhnout 63 °C.
-
Odpočinek a krájení: Po grilování nechte maso odpočinout asi 5 minut, aby se šťáva rovnoměrně rozložila. Poté krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte.
Časté dotazy o grilování krkovice:
Jak dlouho by měla krkovice marinovat? Ideálně by krkovice měla marinovat nejméně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. Díky dlouhému marinování bude maso mnohem chutnější.
Jakou teplotu grilování použít? Pro grilování krkovice doporučujeme střední vysokou teplotu (180-200 °C).
Jak dlouho grilovat krkovici na každé straně? Grilujte krkovici asi 5-7 minut na každé straně, nebo dokud nedosáhne požadovaného stupně propečení.
Nyní máte všechny informace potřebné k tomu, abyste si mohli vychutnat dokonalou grilovanou krkovici. S tímto receptem a tipy na grilování se stanete grilovacím mistrem a budete hosty ohromovat svými dovednostmi na grilu. Pamatujte, že grilování je také o zábavě, takže si ho užijte a experimentujte s různými druhy marinád a koření, abyste našli svůj oblíbený recept na grilovanou krkovici.
Vepřová krkovice v omáčce z jedné pánve
Klikněte a objevte JÍDLO A NÁPOJE
Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.
Pokud vás zajímají další témata, tak neváhejte navštívit jednu z našich oblíbených kategorií čtenářů:
- Beauty a kosmetika
- Cestování
- Domov a interiér
- Hobby a zájmy
- Kulinářství
- Móda a styl
- Podnikání a finance
- Rodinný život
- Technologie
- Zvířata a domácí mazlíčci