Powered by Smartsupp

Jak zavařit broskve: Krok za krokem

Jak zavařit broskve: Krok za krokem ke sladkým pochoutkám

Zavařování broskví je vynikajícím způsobem, jak si zachovat čerstvou chuť těchto sladkých a šťavnatých plodů po celý rok. Můžete tak vytvořit broskvový džem, kompot nebo konzervované broskve, které můžete vychutnávat i mimo sezónu. V tomto článku se dozvíte, jak jednoduše a úspěšně zavařit broskve a vytvořit si vlastní zásoby.

Krok 1: Příprava broskví

Jak připravit broskve pro zavařování?

Nejprve si připravte broskve. Broskve by měly být zralé a pevné. Omyjte je a oloupejte, pokud je to nutné. Poté je nakrájejte na menší kousky, odstraněte pecky a připravte k dalšímu zpracování.

Krok 2: Příprava sklenic

Jaké sklenice jsou nejlepší pro zavařování broskví?

Pro zavařování broskví použijte sklenice s víčky, které utěsní. Sklenice by měly být čisté a dezinfikované. Můžete je před použitím povařit nebo vydezinfikovat speciálními zavařovacími prostředky.

Krok 3: Příprava sirupu

Jaký sirup se hodí k broskvím?

Sirup se často používá k zavařování broskví. Můžete použít horký sirup s cukrem a vodou, který broskve překryje. Poměr cukru a vody se může lišit podle vašich preferencí.

Krok 4: Vaření broskví

Jak dlouho vařit broskve?

Přeneste broskve do hrnce s připraveným sirupem. Vařte broskve asi 5-10 minut, dokud nejsou měkké a pružné. Během vaření můžete přidat citrónovou šťávu pro další chuť.

Krok 5: Plnění sklenic

Jak správně naplnit sklenice broskvemi?

Horké broskve přelijte do připravených sklenic. Sklenice naplňte až téměř po okraj, ale ponechte malý prostor pro vzduch u horního okraje. Ujistěte se, že okraje sklenic jsou čisté, aby se zabránilo kontaminaci.

Krok 6: Zavaření

Jak zavařit broskve ve sklenicích?

Uzavřete sklenice pevnými víčky. Poté je vložte do hrnce s vroucí vodou tak, aby byly zcela ponořené. Vařte je ve vodní lázni po dobu asi 15 minut. Poté vyjměte sklenice a nechte je vychladnout.

Krok 7: Skladování

Jak skladovat konzervované broskve?

Uchovávejte konzervované broskve na chladném a temném místě. Pokud víčko není těsně uzavřeno, uložte sklenice do lednice a spotřebujte co nejdříve.

S tímto jednoduchým postupem můžete snadno zavařit broskve a vytvořit si své vlastní zásoby sladkých pochoutek. Až budete mimo sezónu, budete si moci dopřát čerstvou chuť broskví, kterou jste si sami připravili.

Broskvový kompot rychlý domácí


Klikněte a objevte JÍDLO A NÁPOJE

 

 Podívejte se na další články o zavařování jako - Jak zavařit třešněJak zavařit červenou řepuJak zavařit cuketuJak zavařit meruňkyJak zavařit feferonkyJak zavařit angreštJak zavařit kozí rohyJak zavařit brusinkyJak zavařit mrkevJak zavařit hrášekJak zavařit houbyJak zavařit jablkaJak zavařit jahodyJak zavařit broskveJak zavařit borůvkyJak zavařit lečoJak zavařit okurkyJak zavařit švestkyJak zavařit masoJak zavařit moštJak zavařit rajčataJak zavařit hrušky

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

 Pokud vás zajímají další témata, tak neváhejte navštívit jednu z našich oblíbených kategorií čtenářů:

 

11111