Powered by Smartsupp

Jak zavařit brusinky: Recept na domácí nakládané brusinky

Jak zavařit brusinky: Recept na domácí nakládané brusinky

Brusinky jsou nejen lahodným ovocem, ale také skvělým doplňkem mnoha pokrmů. Pokud se chcete naučit, jak zavařit brusinky sami, máme pro vás jednoduchý recept, který jim dodá šťavnatost a chuť po skořici, vanilce a rumu. V našem článku najdete postup a odpovědi na časté dotazy o zavařování brusinek.

Recept na zavařené brusinky:

Ingredience:

  • 1 kg čerstvých brusinek
  • 300 g cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 1 lžička mleté cejlonské skořice
  • 2 lžíce karibského rumu

Postup:

  1. Příprava brusinek: Brusinky nejprve důkladně přepláchněte čistou vodou a nechte je okapat.

  2. Přísady do hrnce: Do nerezového hrnce přidejte brusinky, mletou skořici, rozkrojený vanilkový lusk a veškerý cukr. Důkladně vše promíchejte.

  3. Vaření: Hrnec umístěte na mírný plamen a za stálého míchání nechte směs zahřát. Cukr se postupně rozpustí, a brusinky začnou pučet. Vařte 5 až 10 minut.

  4. Přidání rumu: Krátce před koncem vaření přilijte karibský rum a dobře promíchejte. Nechte směs ještě krátce probublat.

  5. Dokončení: Vmíchejte kyselinu citronovou a vyndejte vanilkový lusk.

  6. Zavaření: Nakládané brusinky rozdělte do čistých zavařovacích sklenic, uzavřete víčkem a po dobu 10 minut otočte dnem vzhůru.

Časté dotazy o zavařování brusinek:

  1. Jak dlouho vydrží nakládané brusinky? Nakládané brusinky lze skladovat až několik měsíců, pokud jsou správně uzavřené a skladované v chladu a temnu.

  2. Můžu použít jiný alkohol než rum? Ano, můžete experimentovat s jinými alkoholy, jako je brandy nebo whiskey, pokud vám rum nevyhovuje.

  3. Jak mohu použít nakládané brusinky v kuchyni? Nakládané brusinky jsou výborným doplňkem k masu, sýrům, dezertům nebo dokonce do zeleninových salátů.

  4. Můžu použít mražené brusinky namísto čerstvých? Ano, mražené brusinky můžete použít, ale dejte pozor na jejich obsah vody.

  5. Jakou chuť mají nakládané brusinky? Nakládané brusinky mají sladce kyselou chuť s nádechem skořice a vanilky.

Tímto receptem na zavařené brusinky můžete snadno připravit lahodný přísudek, který vám zpříjemní mnoho jídel. Buďte kreativní a zkuste tuto pochoutku přidat do své kuchyně. Nakládané brusinky jsou také skvělým dárkem pro vaše blízké, ať už k Vánocům nebo jiným příležitostem.

Zavřenina aneb konzervace bez chemie


Klikněte a objevte DOPLŇKY STRAVY a VITAMÍNY

 

 Podívejte se na další články o zavařování jako - Jak zavařit třešněJak zavařit červenou řepuJak zavařit cuketuJak zavařit meruňkyJak zavařit feferonkyJak zavařit angreštJak zavařit kozí rohyJak zavařit brusinkyJak zavařit mrkevJak zavařit hrášekJak zavařit houbyJak zavařit jablkaJak zavařit jahodyJak zavařit broskveJak zavařit borůvkyJak zavařit lečoJak zavařit okurkyJak zavařit švestkyJak zavařit masoJak zavařit moštJak zavařit rajčataJak zavařit hrušky

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

 Pokud vás zajímají další témata, tak neváhejte navštívit jednu z našich oblíbených kategorií čtenářů:

 

11111