Powered by Smartsupp

Jak zavařit hrášek: Recept na naložený zelený hrášek

Jak zavařit hrášek: Recept na naložený zelený hrášek

Hrášek je skvělou letní plodinou, kterou můžete vychutnávat během celého roku. V tomto článku se dozvíte, jak zavařit čerstvý zelený hrášek do sladko-kyselého nálevu. Tento sterilovaný hrášek můžete použít jako chutnou přílohu nebo ingredienci do různých pokrmů. Přinášíme vám také odpovědi na časté otázky spojené s procesem zavařování hrášku.

Recept na naložený zelený hrášek:

Ingredience:

  • Čerstvý zelený hrášek, důkladně omytý
  • 1 litr čisté vody
  • 20 g soli
  • 50 g cukru
  • 100 ml jablečného octa

Postup:

  1. Příprava hrášku: Omytý zelený hrášek nasypte do hrnce, zalijte vodou a lehce osolte. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni po dobu zhruba 5 minut.

  2. Chladící koupel: Povařený hrášek slijte a okamžitě ho ochlazujte pod prudkým proudem ledové vody. Poté odložte stranou.

  3. Příprava nálevu: Ve zvláštním hrnci svařte vodu se solí a cukrem, dokud se vše rozpustí a provaří. Poté přilijte jablečný ocet, promíchejte a nechte nálev zchladnout.

  4. Zavaření: Vařený hrášek rozdělte do pečlivě vymytých a usušených zavařovacích sklenic. Zalijte připraveným zchladlým nálevem a pečlivě uzavřete víčkem.

  5. Sterilace: Sklenice umístěte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby byly sklenice ponořené. Přiveďte k varu a sterilujte na mírném až středním plameni po dobu přibližně 20 minut.

  6. Uložení: Po vytažení sklenic z hrnce nechte je vychladnout a uložte na tmavé a chladné místo.

Časté otázky o zavařování hrášku:

  1. Jak dlouho vydrží naložený hrášek? Naložený hrášek může vydržet až několik měsíců, pokud je správně uzavřený a skladovaný v chladu.

  2. Můžu použít jiný ocet než jablečný ocet? Ano, můžete experimentovat s různými druhy octa podle svých preferencí.

  3. Jak mohu využít naložený hrášek v kuchyni? Naložený hrášek se hodí jako příloha k masu, rybám, do salátů nebo jako samostatný pokrm.

  4. Můžu použít mražený hrášek místo čerstvého? Můžete, ale dejte pozor na obsah vody ve mraženém hrášku.

  5. Jakou chuť má naložený hrášek? Naložený hrášek má sladko-kyselou chuť s pikantním nádechem.

S tímto receptem a odpověďmi na časté otázky budete schopni úspěšně zavařit zelený hrášek a mít ho k dispozici po celý rok. Buďte kreativní a využijte naložený hrášek ve vaší kuchyni.

Technika úspešného zavařování


Klikněte a objevte DOPLŇKY STRAVY a VITAMÍNY

 

 Podívejte se na další články o zavařování jako - Jak zavařit třešněJak zavařit červenou řepuJak zavařit cuketuJak zavařit meruňkyJak zavařit feferonkyJak zavařit angreštJak zavařit kozí rohyJak zavařit brusinkyJak zavařit mrkevJak zavařit hrášekJak zavařit houbyJak zavařit jablkaJak zavařit jahodyJak zavařit broskveJak zavařit borůvkyJak zavařit lečoJak zavařit okurkyJak zavařit švestkyJak zavařit masoJak zavařit moštJak zavařit rajčataJak zavařit hrušky

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

 Pokud vás zajímají další témata, tak neváhejte navštívit jednu z našich oblíbených kategorií čtenářů:

 

11111