Powered by Smartsupp

Jak zpracovat jablka: 5 skvělých receptů na využití úrody

Jak zpracovat jablka: 5 skvělých receptů na využití úrody

Jablíčka jsou na podzim naprostou lahůdkou. Plná vitaminů a sladké chuti mohou být vynikajícím základem pro různé pokrmy a nápoje. Pokud máte hromadu jablek a nevíte, co s nimi, máme pro vás 5 skvělých receptů, jak je zpracovat a vychutnat si je po celý rok.

1. Jablečný štrúdl:

Jablečný štrúdl je oblíbeným podzimním dezertem, který dokáže skvěle zahřát a potěšit chuťové buňky. Můžete si vybrat mezi tradičním taženým těstem nebo jednodušším jogurtovým těstem.

Jak na to?

  • Rozválené těsto potřete máslem.
  • Posypejte strouhankou.
  • Na těsto položte jablka nakrájená na tenké plátky a přidejte skořici a případně rozinky.
  • Zabalte těsto a upécte.

2. Jablečný kompot:

Jablečný kompot může být výborným způsobem, jak si vychutnat výhody jablek i v zimních měsících. Karamelový rozvar, citronová šťáva a skořice dodají kompotu výjimečnou chuť.

Jak na to?

  • Karamelizujte cukr.
  • Přidejte vodu a nechte rozpustit karamel.
  • Přidejte citronovou šťávu, skořici a jablka.
  • Vařte do změknutí.

3. Jablečné křížaly:

Jablečné křížaly jsou výbornou svačinkou na cesty nebo do televizního večera. Omytá jablka nakrájejte na tenké měsíčky a usušte.

4. Jablečné pyré:

Jablečné pyré můžete použít jako přesnídávku pro děti nebo k ochucení různých jídel.

Jak na to?

  • Očistěte, oloupejte a nakrájejte jablka.
  • Vařte je s vodou do změknutí.
  • Můžete přidat skořici nebo jiné koření.

5. Jablečný mošt:

Pokud máte nadbytek jablek, můžete si nechat vyrobit čerstvý mošt v moštárně. Můžete ho pít studený nebo teplý.

Odpovědi na časté dotazy:

  • S nadbytkem jablek si poradíte například pomocí receptů na jablečný štrúdl, kompot, křížaly, pyré nebo mošt.
  • Pro recepty na jablečný štrúdl zkuste jogurtové nebo listové těsto s jablky, skořicí a rozinkami.
  • Lahodný jablečný kompot připravíte s karamelovým rozvarem, citronovou šťávou a skořicí.
  • Jablečné křížaly získáte nakrájením a usušením jablek.
  • Domácí jablečné pyré se vyrábí vařením a mixováním jablek s kořením.
  • Jablečný mošt můžete udělat v moštárně a podle chuti přidat koření.

Zdravá ovocná přesnídávka bez cukru


Klikněte a objevte JÍDLO A NÁPOJE

 

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

 Pokud vás zajímají další témata, tak neváhejte navštívit jednu z našich oblíbených kategorií čtenářů:

 

11111